![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Ostatné |
![]() |
Čas prípravy: 20 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 5 |
200 g hrubej múky
200 g polohrubej múky
250 ml mlieka
30 g cukru
20 g čerstvého droždia
štipka soli
mlieko (na precedenie)
100 g maku
100 g medu
80 g masla
Do misky vysypeme obe múky, soľ, droždie, cukor a mlieko. Všetko dobre premiesime a necháme kysnúť.
Po vykysnutí vyformujeme tenké dlhé valčeky a z nich nakrájame asi 2 cm dlhé kúsky. Poukladáme na plech a necháme ešte dokysnúť. Pečieme na 150°C dvanásť minút.
Odstáte bobaľky prelejeme vriacim mliekom a okamžite scedíme (preliať sa môže i vriacou vodou).
Polejeme medom, roztopeným maslom a posypeme pomletým makom.
Na záver stačí už len premiešať a jedlo sa môže podávať.
![]() |
Autor: tomisuccess9 |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Tieto bobaľky nie sú len rusínske, robia sa v podstate všade na Slovensku. Len sa inak volajú, bobaľky, pupáky, pupáčky, opekance. A nejedia sa hocikedy, je to jeden z chodov štedrej večere, teda vyslovene vianočné jedlo.