Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Krémy, polevy, plnky - Ostatné | |
Čas prípravy: 20 | |
Počet porcií (kusov): 4 |
150 ml vody
70 g masla (stolové, klasické)
150g hladkej múky
okolo 500 g práškového cukru
aróma podľa vlastného výberu a chuti
(kto chce farebný, tak aj farbivo)
Vodu a maslo dáme v hrnca zohrievať a čakáme, aby tekutina začala vrieť.
Potom naraz pridáme všetku múku a nepretržite to miešame, až sa hmota začne oddeľovať od stien hrnca.
Vyklopte hmotu na dosku, aby rýchlejšie vychladla a už studenú spracujeme s práškovým cukrom do hladkej a lesklej hmoty.
Farbíme podľa potreby.
Marcipán je vhodný na poťahovanie tôrt alebo na figúrky.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.