Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy | |
Čas prípravy: 120 min | |
Počet porcií (kusov): 10 |
Cesto:
250 g masla
300 g práškového cukru
400 g hladkej múky špeciál
1 lyžica sódy bicarbóny
3 vajcia
3 lyžice medu
trocha mlieka
Plnka:
375 g masla
600 g sladeného Salka
1 lyžica sušeného mlieka
trocha vlašských orechov
1 kakaové Pikao
Cesto:
Nad parou rozpustíme 250 g masla, pridáme med, práškový cukor, preosiatu múku, vajcia, sódu bicarbónu, všetko dobre premiešame. Ak sa zdá cesto husté, prilejeme trochu mlieka.
Rozdelíme ho na 3 rovnaké časti do misiek.
Na tenký plech dáme papier na pečenie a rozotrieme každú časť zvlášť. Cesto je pomerne riedke, ale také má byť. Upečieme pri teplote 180°C asi 12 minút. Cesto je hotové, keď zhnedne a okraje začnú tmavnúť. Necháme vychladnúť, potom stiahneme papier. Z každého cesta zrežeme po okrajoch 2 cm, ktoré použijeme na posypanie už hotovej Marlenky.
Plnka:
v miske vyšľaháme maslo izbovej teploty, po častiach pridávame sladené Salko a zahustíme sušeným mliekom (nemusí byť). Salko sa môže použiť aj karamelové, kto má aké rád. Plnku rozdelíme na 3 časti.
Cesto otočíme spodnou časťou navrch. Natrieme jednu časť plnky. Nasleduje ďalšie cesto, druhá časť plnky a ďalšie cesto, ktoré natrieme len troma štvrtinami plnky a zvyšok použijeme na potretie okrajov a celej Marlenky.
Orechy posekáme nadrobno a opražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť.
Odrezky rukou pomrvíme a posypeme povrch aj boky Marlenky. Posypeme opraženými orechami, rukou jemne pritlačíme.
Pikao zriedime trochou vody a polejeme povrch. Necháme asi hodinu pri izbovej teplote, aby sa plnka dobre vpila. Až potom ju odložíme do chladu.
Plech má rozmer 28x38 cm.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.