Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
paradajky, cesnak, čerstvá bazalka ( alebo petržlenová vňať alebo kôpor )
Sušené paradajky s cesnakom Paradajky narežeme na plátky hrubé asi 1 cm, rozložíme na plech a na slnku usušíme. Dobre usušené paradajky musia „hrkať“ ako sušené huby. Do malých fľaštičiek vrstvíme : 2 cm sušených paradajok, na to 2-4 strúčiky prelisovaného cesnaku, a malú lyžičku sekanej čerstvej bazalky. Keď je fľaštička plná, zalejeme olivovým olejom tak, aby boli paradajky ponorené, dobre uzavrieme viečkom a uložíme na chladné miesto. Po cca 2 týždňoch môžeme konzumovať ako prílohu k mäsu, na chlebíčky, do šalátov a pod. Olej použijeme na ochutenie šalátov a jedál. Paradajky nemusíme pripravovať naraz, aj keď v chlade vydržia niekoľko mesiacov. Usušené paradajky vložíme do pláteného vrecka a zavesíme v chladnej a suchej miestnosti. Nakladáme do oleja postupne ako potrebujeme.
Namiesto bazalky môžeme použiť aj kôpor alebo petržlenovú vňať, chuť bude iná, ale najchutnejšie sú paradajky s bazalkou.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|