Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 30 min | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g bravčového pliecka
2 cibule
2 papriky alebo kapie
5 lyžíc paradajkového pretlaku
3 lyžice worčestru
2 lyžice kečupu
2 zavárané uhorky
1 lyžička feferónkovej pasty
soľ
čierne korenie
olej alebo masť
Podravka alebo bujón
4 šampiňóny
Mäso nakrájame na rezance alebo malé kocky.
Cibuľu nakrájame na pásiky, papriku na kocky, uhorky nastrúhame na strúhadle na kašu, šampiňóny nakrájame na kúsky.
Rozpálime olej alebo masť, pridáme cibuľu akeď zosklovatie, pridáme mäso. Osolíme a pokoreníme.
Keď mäso zbelie, pridáme šamiňóny, po chvíli papriku a nakoniec uhorky. Miešame.
Keď sa odparí trocha vody, čo pustí mäso, pridáme pretlak, worčester, kečup a feferónkovú pastu.
Podlejeme hrnčekom vody, pridáme bujón alebo Podravku a dusíme. V tlakovom hrnci to trvá asi 15 min, kým mäso nie je mäkké.
Keď je mäso hotové, ešte môžeme dochutiť a podávať.
Ako príloha je dobrá ryža.
Šampiňóny nie sú nutné, ale vylepšia chuť.
Takisto sa dá pridať k mäsu nadrobno nakrájaná slanina.
Autor: Yossi (Jan) | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.