Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Čas prípravy: 80 minút s pečením | |
Počet porcií (kusov): 8 |
1 kg zemiakov
500 g mletého mäsa
2 PL strúhanky
1 vajce
1 mrkva
100 g anglickej slaniny
1 fľaštička olív
150 g šampiňónov
250 ml kyslej smotany
250 ml bieleho jogurtu
100 g syra na strúhanie
čierne korenie
soľ
majorán
bazalka
Očistíme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky, takisto mrkvu, šampiňóny narežeme na plátky.
Mleté mäso, strúhanku, vajíčko a koreniny zmiešame a vytvoríme z nich malé guľky.
Do vymastenej sklenenej misy dáme na spodok polovicu zemiakov, šampiňóny, mrkvu, olivy.
Na to poskladáme mäsové guľky, ktoré obložíme zvyšnými zemiakmi, ktoré zakryjeme anglickou slaninou.
Zakryté pečieme v rúre cca 45-50 minút, pri teplote 200 stupňov.
Po 50 minútach zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali jogurt a strúhaný syr, a necháme zapiecť ešte 10 minút doružova.
Autor: milanfazekas | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.