Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
10 veľkých paprík, kto má rád 1-2 ks aj ostré
4 veľké cibule
4 paradajky
olej
soľ
cca 150 g bryndze, príp. mäkký natierací syr
Paradajky sparíme vo vriacej vode, ošúpeme, pokrájame na drobno. Cibuľu pokrájame na prúžky a dáme na olej, kým sa dusí pokrájame na prúžky aj papriku. Pridáme papriku aj paradajky k cibuli, osolíme a dusíme do nami obľúbenej mäkkosti papriky. Kto chce, pridá trocha cukru. V hotovom pokrme rozpustíme bryndzu, príp syr. Pri solení postupujeme opatrne a myslíme na to, že bryndza býva dosť slaná!
Osobne nemám rada veľmi "mokré" lečo, preto je tam málo paradajok,ale mám rada veľmi "cibuľové", preto tento pomer surovín. Budem rada, ak si táto obdoba klasického leča získa aj niekoho z Vás! Podávame s cestovinami, ja obyčajne s haluškami, príp. aj so zemiakmi alebo s čerstvým chlebíkom.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
lečo a bryndza to nemá chybu