Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 15 minut | |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
500 g (steak) hovädzieho mäsa
3 ČL červenej mletej papriky
1 ČL paradajkového pretlaku
soľ
čierne korenie
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
200 g šampiňónov
petržlenová vňať
6-10 ks (zavárané) kyslých uhoriek
smotana
600 g ryže basmati
olej
Stejk nakrájame na pásiky. Pridáme papriku, osolíme a okoreníme. Taktiež si pripravíme cibuľu, cesnak, šampiňóny, uhorky a petržlenovú vňať.
V recepte používam panvicu, ktorú som pri recepte vyskúšala, ale odporúčam tlakový hrniec. Mäso opražíme na horúcom oleji za stáleho miešania. Popritom v druhej panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, šampiňóny a cesnak. Osolíme a okoreníme. Odstavíme nabok.
Keď je mäso opražené z každej strany, pridáme lyžičku pretlaku a uhorky aj s uhorkovou šťavou. Pridáme vňať a premiešame. Prikryjeme a varíme asi20-30 minút, pokiaľ je mäso mäkké.
Medzitým uvaríme ryžu. Basmati ryža sa najviac hodí k tomuto receptu. Ryžu osolíme, zalejeme horúcou vodou, premiešame a necháme variť cca 10 minút bez miešania na menšom ohni.
Keď je mäso hotové, pridáme do omáčky šampiňóny s cibuľou. Premiešame a pridáme smotanu. Necháme prevrieť a je to hotové.
Video na tento recept najdete na Youtube pod Silvia Zeroual: https://youtu.be/FkGv1FY9raQ
Hovädzí stroganov à la Silvia
https://youtu.be/FkGv1FY9raQ
Autor: Silvia Ze | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.