Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 10 minut | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
500 g (hovädzie, bravčové alebo jahňacie) mletého mäsa
1 mrkva (nakrájaná alebo nastrúhaná)
1 stonkový zeler (nakrájaný alebo nastrúhaný)
1 cibuľa (nakrájaná alebo nastúhaná)
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 balíček paradajok
2 ČL paradajkového pretlaku
1 ČL (mix)sušených byliniek
bazalka (na ozdobu)
hovädzí bujón
1 bobkový list
soľ
čierne korenie
parmezán (alebo čedar)
500 g špagiet
2-3 poháre červeného vína alebo 2-3 ČL worčestrovej omáčky
Prichystáme všetky suroviny.
Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak.
Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Podusíme a potom odložíme na tanier nabok.
Na tej istej panvici opražíme mäso.
Keď sa mäso osmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Osolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku, pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20-30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku boloňskú, tak podlejte vriacou vodou a nechajte bublať 2 hodiny.
Medzirým pripravíme špagety. Ja som si pripravila dva rôzne druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viac omáčky, tak pridajte viac paradajok v piatom kroku.
Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Navrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte bazalkou.
Video na recept najdete tu: https://youtu.be/rOMifVFjXOQ
Autor: Silvia Ze | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.