Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Huby |
![]() |
Čas prípravy: 45 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 10 |
400 g rezancov
250 g hlív alebo iných čerstvých húb
150 g oravskej slaniny
80 g strúhaného syra
3 vajcia
200 ml sladkej smotany
30 g masla
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
petržlenová vňať
Rezance uvaríme v osolenej vode.
Očistené a umyté huby nakrájame na plátky, cibuľu a slaninu nadrobno. Slaninu mierne opražíme, pridáme cibuľu, huby, osolíme, okoreníme a udusíme domäkka.
Do ohňovzdornej nádoby po vrstvách prekladáme rezance s udusenými hubami.
Nakoniec posypeme strúhaným syrom, nasekanou petržlenovou vňaťou a zalejeme smotanou. Pridáme plátky masla. Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 30 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom.
![]() |
Autor: tomisuccess9 |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.