![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Ostatné |
![]() |
Čas prípravy: 25 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g guľatej ryže
500 g malých homárov (celých a neošúpaných)
250 g kreviet (celé a neošúpané)
500 g mušlí
250 g slávky jedlej
200 g chobotnice alebo sépií (nakrájané na kocky alebo kolieska)
šafrán
soľ
olivový olej
2 paradajky
2 menšie cibule
červená paprika
hrášok
petržlenová vňať
1 červená paprika
1 l vývaru
Opražíme cibuľu, na kocky nakrájanú papriku, hrášok a na kocky nakrájané paradajky.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, mletú papriku a šafrán.
Pridáme morské plody a necháme, nech sa mušle otvoria.
Prilejeme vývar a necháme variť približne 2-3 minúty. Opatrne pridáme ryžu. Paella by sa nemala veľmi miešať, takže ryžu sypeme rovnomerne a varíme na slabom ohni 15 minút, alebo kým ryža skoro nie je uvarená.
Potom odstavíme z ohňa a prikryjeme handrou na 5-10 min.
Ak počas varenia potrebujete premiešať, lepšie je potriasť panvicou ako miešať. Nevadí, ak sa trochu pripečie, taká má byť správna paella.
![]() |
Autor: tomisuccess9 |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.