Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ostatné | |
Čas prípravy: 25 min | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g guľatej ryže
500 g malých homárov (celých a neošúpaných)
250 g kreviet (celé a neošúpané)
500 g mušlí
250 g slávky jedlej
200 g chobotnice alebo sépií (nakrájané na kocky alebo kolieska)
šafrán
soľ
olivový olej
2 paradajky
2 menšie cibule
červená paprika
hrášok
petržlenová vňať
1 červená paprika
1 l vývaru
Opražíme cibuľu, na kocky nakrájanú papriku, hrášok a na kocky nakrájané paradajky.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, mletú papriku a šafrán.
Pridáme morské plody a necháme, nech sa mušle otvoria.
Prilejeme vývar a necháme variť približne 2-3 minúty. Opatrne pridáme ryžu. Paella by sa nemala veľmi miešať, takže ryžu sypeme rovnomerne a varíme na slabom ohni 15 minút, alebo kým ryža skoro nie je uvarená.
Potom odstavíme z ohňa a prikryjeme handrou na 5-10 min.
Ak počas varenia potrebujete premiešať, lepšie je potriasť panvicou ako miešať. Nevadí, ak sa trochu pripečie, taká má byť správna paella.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.