Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá | |
Čas prípravy: 45 min | |
Počet porcií (kusov): 6 |
500g zemiakov
1 PL soli
1 pl mletého čierneho korenia
1/2 čl muškátového orieška
0,8 dl bieleho vína
250 g Strúhaného syra eidam
100 g strúhaného parmezánu / Nivy (podľa chuti)
1 PL zemiakového škrobu (solamyl)
1 PL tymiánu
500-700 ml smotany
100 g debrecínskej šunky
3 PL oleja
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na V-krájači na veľkosť "chipsov" - 1 mm.
Pridáme tymián, soľ,korenie, štipku oleja.
V nádobe, kde sme ich nastrúhali a nakorenili, ich zľahka premiešame.
Spravíme zmes zo smotany, strúhaných syrov, pridáme mušk. oriešok, víno a solamyl (škrob).
Zemiaky pekne poukladáme na plech, ale predtým odporúčam dať na spodok papier na pečenie. Ja ich dávam piecť tak na 165°C nejakých 40 min.
Vyberieme ich von, pozrieme, či sú pevné a smotana sa nehýbe, a prepneme rúru na 180°C. Pečieme ešte cca 10-15 min. Chytia peknú chrumkavú škrupinu.
Na mäsité zemiaky, tie so šunkou, dáme zemiaky na plech, dodržíme ten istý postup, ale spravíme vrstvu zemiakov, potom šunku nakrájanú na kocky, a zasa zemiaky (niečo ako keď robíte franc. zemiaky). Potom zalejeme hore uvedenou zmesou a dáme pekne zapiecť, ako je tu uvedené.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.