Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny | |
Čas prípravy: 30 min | |
Počet porcií (kusov): 25 |
3 veľké hlávky karfiolu
3 väčšie cibule
2 hlávky cesnaku
10 mrkiev
2 hlávky brokolice
2 cukety
6 kyslé uhorky
1 hlávka bielej kapusty
2 apriky
10 feferóniek
15 baraních rohov
5 bobkových listov
8 guličiek nového korenia
10 guličiek čierneho korenia
6 PL soli
450 g kryštálového cukru
ocot (podľa chuti)
voda
2 PL oleja
Ja si nálev dávam prevrieť (voda, olej, cukor, soľ, ocot a korenie).
Zeleninu očistím, opláchnem pod tečúcou studenou vodou a nechám ju odkvapkať. Narežem ju a vrstvím zhruba podľa potreby. Dôležité je, aby tam tie suroviny boli, je mnoho receptov kto kde čo dáva, ale nejaký ten základ je taký.
Potom nechám trochu prechladnúť nálev.
Zeleninu zalejem a sklíčko zatvorím. Nechávam na tmavom chladnom mieste. Podľa potreby vyberám, koľko chcem.
Toto je recept na veľkú 5 l fľašu. viete si to kľudne rozrátať aj na menšie.
Odporúčam aspoň 24 hod nechať tak, nech zelenina nasiakne všetkým a nech sa chute spoja a potom konzumovať.
Niektorí pridávajú aj fazuľové struky, redkvičku, baby kukuricu alebo obyčajnú, sladký hrášok (strúčiky), kaleráb, petržlen atď. Ja som to nechal na klasiku. Ešte jedna dôležitá informácia: neodporúčam do "svetlých" dávať niečo také ako cvikla, kápia a pod. Spravte si zvlášť nakladanú zeleninu z cvikly, karfiolu, atď.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.