![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
8 kg cvikly
2 l vody
600 ml octu
450 g kryštálového cukru
80 g soli
čerstvý chren
1 čajová lyžička celej rasce
3 veľké hlávky karfiolu
Nálev:
Z 2 l vody
600 ml octu
450 g cukru
80 g soli
Cviklu umyjeme, zalejeme vodou a varíme jednu hodinu alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, ošúpeme. Nastrúhane na hranolky (plátky, kocky, kolieska).
Chren umyjeme, očistíme a nastrúhame najemno na menších slzičkách.
Pridáme k pripravenej cvikle spolu s rascou a premiešame. Karfiol očistíme a premyjeme pod vodou a nakrájame na ružičky.
Zo všetkých surovín uvaríme nálev.
Vlažným nálevom zalejeme pripravenú cviklu tak, aby bola zaliata a dobre premiešame. Ochutnáme a môžeme pridať podľa chuti cukor alebo ocot.
Naplníme čisté poháre aj so šťavou. Uzatvoríme viečkom. Sterilizujeme pri teplote 80°C 20 minút. Prevrátime hore dnom na 10 minút. Otočíme a uložíme do deky.
![]() |
Autor: tomisuccess9 |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.