Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
8 kg cvikly
2 l vody
600 ml octu
450 g kryštálového cukru
80 g soli
čerstvý chren
1 čajová lyžička celej rasce
3 veľké hlávky karfiolu
Nálev:
Z 2 l vody
600 ml octu
450 g cukru
80 g soli
Cviklu umyjeme, zalejeme vodou a varíme jednu hodinu alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, ošúpeme. Nastrúhane na hranolky (plátky, kocky, kolieska).
Chren umyjeme, očistíme a nastrúhame najemno na menších slzičkách.
Pridáme k pripravenej cvikle spolu s rascou a premiešame. Karfiol očistíme a premyjeme pod vodou a nakrájame na ružičky.
Zo všetkých surovín uvaríme nálev.
Vlažným nálevom zalejeme pripravenú cviklu tak, aby bola zaliata a dobre premiešame. Ochutnáme a môžeme pridať podľa chuti cukor alebo ocot.
Naplníme čisté poháre aj so šťavou. Uzatvoríme viečkom. Sterilizujeme pri teplote 80°C 20 minút. Prevrátime hore dnom na 10 minút. Otočíme a uložíme do deky.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.