Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Polievky |
![]() |
Čas prípravy: 20 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 6 |
1 cibuľa
bravčová masť
150 g klobásy
150 g údeného mäsa (nemusí byť)
150 g rajčinového pretlaku
2 konzervy (450 g) fazule v slanom náleve
2 lyžice múky
1 lyžička červenej papriky
4 zemiaky
4 strúčky cesnaku
soľ
čierne korenie
gulášové korenie
mletá rasca
bujón (nemusí byť)
Pokrájame cibuľu nadrobno,klobásky a údené mäso na kúsky. Očistíme a nakrájame zemiaky na kocky, pretlačíme alebo nastrúhame cesnak.
Na rozpálenej masti osmažíme cibuľu dosklovita, pridáme klobásu a údené mäso a smažíme asi 5 min.
Zasypeme múkou a smažíme 3 min na menšom plameni. Keď múka trocha stmavne, nasypeme papriku, chvíľku posmažíme a zalejeme studenou vodou.
Pridáme zemiaky, vodu z oboch konzerv fazule a rajčinový pretlak. Osolíme, okoreníme a necháme zovrieť. Pridáme gulášové korenie, mletú rascu, ak chceme, tak bujón a necháme variť na miernom plameni, kým nie sú zemiaky mäkké.
Nakoniec pridáme nastrúhaný cesnak a necháme minútku prevrieť. Môžeme podávať.
Fotku pridám, keď opäť budem túto polievku variť.
Polievka sa dá variť aj z čerstvej fazule, doba prípravy sa ale predlžuje o dobu varenia fazule - v tlakovom hrnci cca 20 min.
![]() |
Autor: Yossi (Jan) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.