Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Čas prípravy: 60 min. | |
Počet porcií (kusov): 6 |
5 vajec
8 starších rožkov
6 dl mlieka
cukor kryštál
cukor krupica
škorica
3 malé dulové kompóty (zaváraniny)
maslo
strúhanka
4 vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.
Žĺtky dôkladne premiešame a zmiešame s 1 celým vajcom a mliekom. Pridáme vanilku a 1/2 čajovej lyžičky soli a dve vrchovaté lyžičky cukru. Premiešame a vylejeme na rožky nakrájané na kocky. Zľahka premiešame.
Z dulových kompótov zlejeme časť nálevu a rozmixujeme.
Ak používame v sezóne surové duly, tak ich rozkrojíme
na mesiačiky, olúpeme a odstránime jaderníky. Povaríme v malom
množstve vody domäkka.
Pekáč vymastíme maslom alebo iným tukom a vysypeme strúhankou.
Na dno pekáča (resp. misy) umiestnime polovicu hmoty.
Na ňu nakladieme časť rozmixovaných dúl, posypeme cukrom kryštál, škoricou a hrozienkami.
Zo zvyšku hmoty vytvoríme ďalšiu vrstvu.
Dáme do rúry a pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút dozlatista. Medzitým pripravíme z bielkov a cukru nad parou tuhý sneh. Tento navrstvíme na žemľovku a dopečieme sneh do zlatista.
Na pečenie používame s úspechom viac rokov vymontovanú
sklenenú misu z vkladacích dvierok automatickej práčky plnenej
spredu - viď foto, ktorú sme viac ako pred 10 rokmi vyradili z prevádzky.
Autor: paulapaula (Pavlína Karasová) | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.