Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností | |
Čas prípravy: 30 minút | |
Počet porcií (kusov): 6 |
450 g husacia krv
5 ks žemľa
3 ks cibuľa
120 g husacia masť
cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
1.Na husacej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie (trochu) a rozotretý cesnak. Zmiešame všetko dokopy.
2.Žemle namočíme a spolu s krvou zomlieme na mlynčeku na mäso. Namočené žemle pridáme do zmesi.
3.Pomaly dusíme za stáleho miešania do hustej kaše.
4.Vhodné prílohy môžu byť: zelenina (paradajky a kyslé uhorky) alebo aj zemiaky.
Ide o kultúrnu tradíciu Kašubska v Poľsku, pozostáva z týchto rôznych zaujímavých surovín. Hlavnou ingredienciou je husacia krv.
Autor: Miriam27 (Miriam Palkovičová) | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.