Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
drobné ovocie - ríbezle ( biele, červené, čierne ), černice ( ostružiny ), maliny, josta, kryštálový cukor
Umyté a odstopkované ovocie skladáme do fľaštičiek vo vrstvách, každú vrstvu posypeme 1 lyžicou cukru ( ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru ). Do 3 dl fľaštičky dávam 3 lyžice kryštálového cukru. Fľaštičky uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu ( streilizujem vo vodnom kúpeli).
Ak sa počas sterilizácie cukor nerozpustí úplne, roztopí sa po pár dňoch, nie je to na závadu. Drobné ovocie obsahuje vysoké percento vody, je zbytočné vodu pridávať. Takto zavarené ovocie sa výborne hodí na pudingy, zmrzlinu a pod., ale aj ako ostatné kompóty. Výborné je, ak namiešame rôzne druhy ovocia do jednej fľaštičky.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
jana :Janka, z josty odrežtre len tú tenkú stopku, na ktorej visí. Tie chĺpky na konci môžete nechať, sú mäkké, nevadia, nie sú ako pri egrešoch. Oni sa vám pri sterilizovaní akoby rozdusili. Rovnako ich môžete nechávať pri jedení aj pri koláčoch.
dobry den, prosim vas z josty treba odstranit tie chlpky na konci? alebo mozu ist aj tie, lebo je to dost pracne ocistit, dakujem jana
Laura: mohla, pravdaže.
Mohla by som ovocie dochutiť ešte rumom?
Je to dobre a hodi sato aj do caju