Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
kysnuté cesto klasicky urobené, 1 stredná hlávka kapusty (zelí), soľ, čierne korenie, masť alebo olej, práškový cukor
Pripravíme klasické hustejšie kysnuté cesto a necháme vykysnúť. Kapustu nastrúhame na strúhadle a na troške oleja podusíme so soľou a korením, kým sa nevydusí šťava. Necháme vychladnúť. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a urobíme bochníky veľké asi ako na pizzu. Bochníček trochu roztlačíme, dáme naň kapustu (2-3 lyžice) a uzavrieme.
Každý bochník rozvaľkáme na kruh 1 cm silný (kruh by mal mať priemer 25-30 cm) a rozrežeme na 4 štvrťkruhy. Ak sa cesto trochu prederaví, to nevadí. Každý štvrtkruh pečieme na platni sporáku z oboch strán.
Upečené kladieme na dosku jeden na druhý a prikrývame utierkou, aby nevychladli.
V hrnčeku zahrejeme olej alebo masť a horúcim tukom mastíme kapustníky z oboch strán, bohato sypeme práškovým cukrom a kladieme na seba.
Podávame teplé s čajom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
dakujem za radu, prijemny vikend! :*
maria baranovska: ak máte šikovného manžela, tak vám ľahko zoženie a upraví železnú platňu na 2 horáky spolu, teda obdĺžnik cez 2 horáky. Mne to manžel urobil špeciálne na kapustníky
tejaja:tak urcite,pamatam sa,ked sme doma robili placky na platni a potom mastili,je to uplne ina chut,dakujem,musim to tak skusit,len nemam tu platnicku na plyn.sporak,zozeniem...
maria baranovska: môže, ale nie je to ono, skúšala som, fakt to má inú chuť. Ak už tak radšej v rúre a potom mastiť, na panvici je to čosi úplne iné.
chcem sa spytat,v rure sa to nemoze piect alebo na panvici?