Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
hlávka kelu - kapusty, príp. ružičkový kel 200 ml šľahačky 1 vajce soľ príp. Vegeta
Očistený kel rozštvrtíme, povaríme v slanej vode, necháme okapať, príp. vodu mierne rukou vytlačíme. (Ružičky očistíme, väčšie prekrojíme, povaríme.) Na pekáč dáme peč. papier, rozložíme kel, zalejeme šľahačkou, ktorú sme osolili, pridali príp. vegetu a rozšľahané vajce. Pomaly pečieme asi 30-40 min. pri nižšej teplote.
Je to strašne jednoduché, napriek jednoduchosti veľmi dobré. Dá sa konzumovať napr. s varenými zemiakmi. My sme to mali ako prílohu s pangasom, ktorého som iba obalila v múke a opiekla.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Janka Schromová: ten orechovy posyp je velmi zaujimavy...no a nemozes to vlozit normalne ako samostatny recept?????
robim to podobne-zaciatok celkom rovnako,no do pekaca nedam papier,len trochu vymastim,potom vrstvim kel a presypam struhanym syrom=niekolko vrstiev a kazdu posypem vegetou,vrchu vrstvu posypem 2 PL mletych orechov a zalejem smotanou bez rozhabark.vajca-peciem vo vyhriatej rure bez vrchnaka cca 20-25 min.
Zajímavé,stojí za vyzkoušení+2