Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
2 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, zeleninový vývar, 500 g hrášku, mlieko, 1 vajce, soľ
Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku ( jíšku ). Zalejeme ju zeleninovým vývarom, pridáme hrášok a varíme, až kým nie je hrášok uvarený. Polievku zalejeme šálkou mlieka, v ktorej sme rozšľahali 1 vajíčko. V prípade, že je polievka hustejšia, rozriedime ju mliekom, ale nemala by byt príliš riedka. Konzistencia by mala byt skôr krémovejšia.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
MňamTúto polievku som už nerobila pár rokov,ani by ma to nenapadlo,ale je strašne dobrá,myslím že mama ešte pridávala trochu cukru a octu.Ďakujem za pripomenutie