Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
750 g zemiakov, 250 g polohrubej múky, soľ, asi 400-500 g hrudkovitého tvarohu, 200 g údenej slaniny
Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ) . Opatrne raz premiešame. Keď halušky vyplávu na povrch, scedíme ich. Slaninu narežeme na kocôčky, rozpražíme s lyžicou oleja, pridáme rozdrobený tvaroh, halušky a premiešame. Ak máme pažitku, môžeme posypať sekanou pažitkou.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.