Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné |
500g hladka muka + muka na podsypanie
250 g maslo
2 PL praskovy cukor + cukor na posypanie
10 PL studena voda
1 kypriaci prasok do peciva dr.oetker
440 g slivkovy lekvar
Toto cesto sa mi najlepsie robi v robote so sekacimi nozmi.
Takze do mixera dame maslo s mukou a praskom do peciva. Pridame praskovy cukor a pustime rychle otacky. Sekame dovtedy kym nam nevznikne cesto ako hruba struhanka. Potom pridame este vodu a nechame na tri otacky, vodu zapracovat do cesta.
Cesto preklopime a niekolkymi tahmi v rukach ho prepracujeme. Naozaj staci len par tahov.
Cesto je makke a nelepive.
Cesto rozdelime na 8 rovnakych casti a kym budeme spracovavat jednu, tak ostatne prikryjeme.
/Diel cesta si podsypeme zvrchu aj zo spodu a zacneme valkat.
/Valkame cez foliu, ide to tak rychle a lahko. Vyvalkame kruh, ktory ma priemer cca 20 cm a rozdelime ho radielkom , ako pizzu , na 8 casti.
Na sirsiu cast kazdeho trojuholnika polozime kopku slivkoveho lekvaru.
/Zacneme balit lekvar do cesta, kazdu kopku lekvaru, po jeho bokoch, zaistime proti vyteceniu, tak, ze cesto prstami zatlacime a zamotame ho az do konca spicu. Konce ohneme do tvaru rozteka.
/Rozteky kladieme na plech, vystlany papierom na pecenie.
/Pecieme na 180 stupnov cca 15 minut, strazte si to podla svojej rury, tak, aby bol roztek z vrchu aj zo spodu zlatavy.
Rozteky dokladne pocukrujeme a podavame vychladnute.
Tento s podrobnym popisom a fotodokumentaciou najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4907
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|