Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
1 lístkové cesto, 350 g zeleninovej zmesi, 6 šampiňónov, 2 lyžice masla, 6 lyžíc mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 1/2 lyžičky vegety, štipka mletého čierneho korenia, 1 lyžička oregana, 1 vajce, 1 strúčik cesnaku,
Na masle orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme zeleninu narezanú na drobno, pražíme asi 5 minút, pridáme múku, dobre premiešame a 1 min opražíme. Pridáme vegetu, korenie a zalejeme mliekom a varíme, kým sa neuvarí kaša. Primiešame na plátky narezané čerstvé šampiňóny a necháme vychladnúť. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu vyvaľkáme na obdĺžnik a prenesieme na plech. Do stredu dáme plnku tak, aby dookola ostal voľný okraj 2 cm široký, ktorý potrieme rozšľahaným vajíčkom. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na trocha väčší plát a v strede ho narežeme na širšie šikmé pásiky. Plát opatrne prenesieme pomocou valčeka na náplň, okraje jemne pritlačíme k spodnému plátu. Zvyškom vajíčka potrieme vrch a upečieme na 160 °C do zlata.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.