Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Počet porcií (kusov): 2 |
100 g hladkej múky, štipka soli, 1/2 lyžičky mletej škorice, 180 ml teplej vody, 4 lyžičky rastlinného oleja, 2 bielky, 2 veľké olúpané jablká, olej na smazenie, práškový cukor zmiešaný so škoricou na posypanie
Z múky, soli, ml.škorice, teplej vody a oleja vymiešame cestíčko, do ktorého opatrne zamiešavame snez z bielkov. Jablká nakrájame na kocky, postupne ich po pár kusoch vhadzujeme do cestíčka a pražíme vo vyššej vrstve rozpáleného oleja, kým nie je cestíčko opražené do zlatava. Opečené jabĺčka vyberieme, necháme chvíľku odstáť na papierových obrúskoch, aby vsiakli čo najviac tuku a posypeme ich cuktom so škoricou. Podávame.
Pre obmenu, alebo spestrenie je možné k smaženým jabĺčkam podávať i mandľový jogurt, ktorý si pripravíme zo 150g bieleho jogurtu, 1/2 lyžičky mandľovej príchute a 2 lyžičiek medu.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.