Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
dužina z jednej veľkej tekvice - tykev - podlhovasté biele, zelené plody, alebo z prerastenej cukety
voda
trochu oleja
niekoľko zrniek čierneho korenia
koreňová zelenina - mrkva, petržlen, kúsok zeleru, cibuľa, kúsok kalerábu, papriky
soľ
Dužinu z tekvice, vlastne odpad, čo by sme vyhodili - s dobre vyvinutými semenami dáme variť do vody. Osolíme, kvapneme olej, pridáme zeleninu, varíme asi 3/4 hodiny. Dochutíme podľa seba. Scedíme. Získame polievku, chuťovo podobnú slepačej. Uvaríme si do nej zvlášť rezance, alebo krupicové halušky.
Doporučujem odskúšať, na Slovensku je dosť známa. Kto to nepozná, bude prekvapený - ako ja kedysi...V podstate zúžitkujeme iba odpad, napr. ja keď som zavárala tekvicu podľa cathleen.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.