Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Čas prípravy: 25 minut | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 malý karfiol /květák/, olivový olej, 6 plátkov anglickej slaniny, 1/2 lyžičky grilovacieho korenia, 1/2 lyžičky cervenej mletej papriky, 400g širokých cestovín /tagliatelle/, 200g malých paradajok, alebo normálnych nakrájaných na 1/4-ky, soľ a čierne korenie na ochutenie
Rúru predhrejeme na 200°C. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Karfiol rozdelíme na malé ružičky a tak 5 minút ich varíme, potom ich vyberieme, nesmú byť mäkké a pridáme k anglickej slanine, ktorú sme si jemne oprazili na panvici. Karfiol s anglickou slaninou preložíme do zapekacej misky, ktorú nie je potrebné vymazať, nakoľko zmes obsahuje vytopený tuk zo slaniny. /Pozor slaninu opekáme zľahka, nesmie byt vyškvarená a pripečená, musí len ľahko pustiť tuk./ Karfiol zaprášime paprikou a grilovacím korením, premiešame a vložíme do vyhriatej rúry. Zapekáme 15 minút. Potom pridáme paradajky a necháme zmes zapekať ešte 5 minút. Nakoniec zapekanú zmes presypeme k scedeným cestovinám, dobre premiešame a podľa chuti osolíme a koreníme. Podávame posypané bazalkou.
Kto má rád pikantnejšie jedlá, môže miesto grilovacieho korenia použiť 1/2 lyžičky chilli a nepoužije už papriku ani grilovacie korenie.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.