Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
400 g hladkej múky, 400 g hlávkovej kapusty ( zelí ), 120 g varených zemiakov, 2 žĺtky, 30 g masla alebo oleja, 30 g droždia, 50 ml mlieka, štipka cukru, soľ, olej na vyprážanie
Kapustu ( zelí ) nadrobno nasekáme a krátko ( asi 3 min ) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť. V mlieku rozmiešame so štipkou cukru droždie. Zmiešame múku, nastrúhané zemiaky, soľ, maslo alebo olej, žĺtky, droždie, kapustu a vymiesime cesto. Necháme asi 30 minút kysnúť. Potom vyvaľkáme na 2 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 – 5 cm. Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán. Teplé pocukrujeme.
Kto nemá rád sladké, môže to nechať bez pocukrovania. Pagáčiky sú najchrumkavejšie teplé, ale sú dobré aj studené.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|