Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600g kuracieho mäsa bez kostí a kože, 200g zemiakov uvarených v šupke ( najlepšie uvariť deň vopred ), olej, soľ, čierne korenie, mletá alebo drvená rasca, 100g paradajok, 1 paprika, petržlenová vňať alebo pažitka
Kuracie mäso narezané na kocky orestujeme na oleji, jemne osolíme, okoreníme, pridáme rascu podľa chuti a na kolieska narezané vychladnuté zemiaky. Zmes opekáme na panvici približne 5 minút. Pripravíme si zapekaciu misku, do ktorej kvapneme trocha oleja. Potom preložíme zemiakovú zmes z panvice do zapekacej misy, pridáme na kocky narezané paradajky a papriku a pokvapkáme trochou oleja. Nechame zapekať v rozohriatej rúre. Počas zapekania občas zmes premiešame. Zapekáme na cca 200°C po dobu tak dlhú, kým zemiaky nie su opečené dostatočné. Pred podávaním posypeme pažitkou alebo petržlenom, podľa toho kto má čo doma.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.