Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
ľubovoľné ovocie - jablká, hrušky, slivky, marhule,...., cukor, klinčeky ( hřebíčky )
Ovocie odkôstkujeme, vyčistíme, vyrežeme jaderníky - podľa druhu ovocia.Očistené ovocie naskladáme do fliaš. Do každej fľaše nasypeme 3-4 lyžice kryštálového cukru ( podľa sladkosti ovocia a vlastnej chuti ) a pridáme 3 - 4 klinčeky. Zalejeme vodou ( z vodovodu ) a uzavrieme. Sterilizujeme podľa druhu ovocia. Mäkké ovocie ( slivky, marhule ) 12 minút, tvrdšie ovocie ( jablká, hrušky ) 15-20 minút.
Cukor, ktorý sa nerozpustí počas sterilizácie, sa rozpustí behom niekoľkých dní. Takto ma naučila zavárať kompóty ešte babička. Nálev sa počas sterilizácie uvarí sám a nezvýši sa žiadny nálev.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
aj moja mama takto zavárala všetko ovocie.