Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Čas prípravy: 25 minut | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500g malých zemiakov, 500g zelených fazuliek, soľ, 1 konzerva artičokových srdiečok, 2 červené papriky, olej, majoránka, 2 strúčiky cesnaku, čierne korenie, 1 lyžička pálivej papriky /môže byť i sladká ak nemáte radi pikantné/, 1/8l ľubovoľného vývaru
Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode na 80%. Ak sú zemiaky väčšie, rozkrojíme ich, kúsky však musia byť väčšie. Fazuľku uvaríme v osolenej vode zvlášť, taktiež na 80%. Medzitým si pripravíme artičoky, ktoré necháme odkvapkať a podľa ich veľkosti ich delíme na štvrtky alebo polovice. Papriku očistíme a narežeme na kúsky cca 2x2cm. Zemiaky a fazuľku ocedíme. Na panvici na rozpálenom oleji orestujeme zemiaky a papriku. Restujeme kým sa nezačnú zemiaky a paprika opekať do hneda. Potom pridáme fazuľu, koreniny a pretlačený cesnak. Dobre premiešame a opäť chvíľku opekáme. Prilejeme vývar, pridáme artičoky a necháme chvíľu dusiť za občasného miešania, aby sa artičoky zohriali a aby sa väčšina vývaru vyparila. Jedlo nemá mať šťavu.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|