Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
![]() |
Čas prípravy: 25 minut |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
500g malých zemiakov, 500g zelených fazuliek, soľ, 1 konzerva artičokových srdiečok, 2 červené papriky, olej, majoránka, 2 strúčiky cesnaku, čierne korenie, 1 lyžička pálivej papriky /môže byť i sladká ak nemáte radi pikantné/, 1/8l ľubovoľného vývaru
Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode na 80%. Ak sú zemiaky väčšie, rozkrojíme ich, kúsky však musia byť väčšie. Fazuľku uvaríme v osolenej vode zvlášť, taktiež na 80%. Medzitým si pripravíme artičoky, ktoré necháme odkvapkať a podľa ich veľkosti ich delíme na štvrtky alebo polovice. Papriku očistíme a narežeme na kúsky cca 2x2cm. Zemiaky a fazuľku ocedíme. Na panvici na rozpálenom oleji orestujeme zemiaky a papriku. Restujeme kým sa nezačnú zemiaky a paprika opekať do hneda. Potom pridáme fazuľu, koreniny a pretlačený cesnak. Dobre premiešame a opäť chvíľku opekáme. Prilejeme vývar, pridáme artičoky a necháme chvíľu dusiť za občasného miešania, aby sa artičoky zohriali a aby sa väčšina vývaru vyparila. Jedlo nemá mať šťavu.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|