Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
Na 1 l šťavy 1 kg cukru (stačí i 900 g)
Celé červené ríbezle i so stopkami varíme 25 minút. Potom ho prepasírujeme. Odmeriame šťavu, na 1 l šťavy pridáme 1 kg kryštalového cukru a varíme na slabom plameni 35 minút. Zlievame do fľaštičiek, uzavrieme viečkom, otočíme dnom hore a necháme vychladnúť. Potom odložíme.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vasulka:
Ahoj, dnes som robila lekvár podľa tvojho receptu z červených aj kombináciu červené a čierne ríbezle. Ocenila som rýchlosť spracovanie. Ďakujem ti za recept
Michala: Teší ma, že sa podarilo.
Dakujem za recept. Velmi jednoduchy a super sa podaril.
Jana: som rada, že sa vydaril.
Ďakujem za super receptík,vydaril sa presne ako na obrázku
urobila som ho podľa Tvojho receptu a je úúúžasný...ďakujeeem
Ahojte, ja som včera robila podľa tohto receptu lekvár z červených ríbezlí, svokra mi poradila primiešať aj maliny (kvôli aróme a chuti). Malín nebolo veľa, tak za hrsť, ale dali tomu lekváru skutočne malinovú chuť. Odporúčam vyskúšať.
Od susedy som zase dostala recept na ríbezľovo-mkvový lekvár. Tiež super - je hustejší. Na 1 kg ríbezľovej šťavy pridáme 330 g uvarenej, prepasírovanej mrkvy, zmiešame a na 1 kg tejto ríbezľovo-mrkvovej zmesi pridáme 1 kg cukru (možno aj menej, je dosť sladký). Zmesa dobre premiešame, na noc dáme do chladničky a na druhý deň varíme po kúskoch cca. 15 minút (ja som to varila dokopy 30 minút a je dosť hustý). Dobrú chuť!
mentosska: áno, môžeš aj pomiešať. Z čistých čiernych som nerobila, čierne používam na šťavu. Ale myslím, že vzhľadom k obsahu pektínu je to jedno.
ahoj prosim ta pekne mozem pouzit cervene i cierne ribezle?