Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Počet porcií (kusov): 4 |
400 g štrúdľového cesta, strúhanka, 350 g mrazenej zeleninovej zmesi (akejkoľvek), 1 vajce, 50 ml kyslej smotany, 100 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
Zeleninu rozmrazíme a chvíľku podusíme na šťave, ktorú zelenina pustí, nedolievame žiadnu vodu. Zelenina nesmie byť rozvarená, ale chrumkavá a pred dodusením prikrývku dáme z hrnca dole, aby sa vyparila všetka vydusená šťava a necháme chvíľu chladnúť. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme strúhankou a uložíme celú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním zeleniny, vajíčka, smotany, syra, soli, korenia a muškátového orieška (asi 1/3 čajovej lyžičky podľa chuti). Cesto zvinieme ako klasickú štrúdľu, prenesieme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 165°C kým sa pomaly štrúdľa neupečie dozlatista. Počas pečenia ďalej priebežne potierame vajíčkom. Podávame teplé alebo studené.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Lulu: Ďakujem, skús to urobiť, je to fakt dobré.
Mňam, vyzerá to chutne
vyzerá to výborne zbožňujem zeleninu a tento spôsob vyskúšam