Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty |
Korpus : 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 250 g hladkej múky, 6 lyžíc horúcej vody, 1 lyžica kakaa Krém : 300 g masla, 200 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 2,5 dl mlieka, 20 g Zlatého klasu ( alebo 1 vanilkový puding ) 1 dl studenej instantnej kávy, okrúhle detské piškóty, maslo s brandy čokoládová poleva
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu. Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krémom potrieme aj boky torty. Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
co je to brendove maslo? da sa niekde zohnat alebo sa da vyrobit doma?