Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso |
500 g srnčieho mäsa ( lepšie je predné ), 1 cibuľa, 1 lyžička mletej červenej papriky, ½ lyžičky mletej červenej pálivej papriky ( môže byť len sladká, kto nemá rád pálivé ), soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička hladkej múky, 1 paprika, 1 paradajka, olej
Mäso narežeme na kocky. Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mäso, orestujeme, vsypeme mletú papriku, premiešame, zalejeme horúcou vodou a dusíme 30 minút. Vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vodou, vložíme narezanú papriku a paradajku a dodusíme do mäkka. Podávame s nokami alebo zemiakmi.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Veronika.Hrozna: to máš pravdu, teraz tá zelenina nie je ono
tejaja:Už som ho varila 3 x ,tak je obľúbený ! Už sa teším na naozajstné papriky a rajčiny /letné/ to bude mňamka.
Veronika.Hrozna: záleží na farbe papriky a samozrejme záleží na fotke a jej úprave. Každý foťák sfotí tú istú vec rôzne a závisí ako sa fotka upraví. Ale vyložene červené to od toho množstva papriky byť nemôže Podstatné je, že to chutí Ďakujem za vyskúšanie a som rada, že chutí
Veronika.Hrozna:Včera som to varila ,na dnešný obed ,ale mne to vždy vyjde červené ,nikdy to nevyzerá ,ako na fotke
Môžem povedať ,že plný hrniec srňaciny zmizol,ako para nad hrncom ! Na spodku zostalo za dve lyžíčky šťavy a to bolo 800 gr čistého mäska z krku! A to sme boli štyria!Takže na zajtra mi zostalo, však viete čo! Iba znovu niečo uklohňať.
Veronika.Hrozna:Po odležaní včera to bolo vynikajúce,paprika aj rajčinka sa vsiakli do maska a tá chuť bola priam božská. Vôbec to nebolo štipľavé a ten cesnak,ktorý som pridala nebol ani poznať všetko bolo v masku.
Dnes som ešte dojedla dve lyžičky čo mi zostali a bolo to no :-ešte lepšie .Jednoducho to potrebovalo odležať aj napriek tomu,že som to zaliala vývarom zo srčích kostí ! Vrelo doporučujem ,ak máte radi cesnak kľudne ho na záver pridajte ! Doporučujem papať až na druhý deň až sa chute spoja!
tejaja:Ja som to chutnala tesne po uvarení a štipľavú papriku som dala ! Mne to masko akoby do seba nenabralo tú chuť papriky a rajčinky bolo také bez chuti,akoby to maso bolo uvarené iba vo vode. Divina je taká a potrebuje odležať.Tá srna bola uplne čerstvá !Keby som mala pomalý hrniec určite by to bolo lepšie. Preto som pridala cesnak.
Veronika.Hrozna: ďakujem, len malú pripomienku, ak použijem pálivú papriku, tak neviem, či by som to nazvala fádnym a bez chuti
Dnes som to uvarila ! Zdalo sa mi to uvarení fádne a bez chuti,tak som ku tomu pridala 2 strúčiky pretlačeného cesnaku.
Po odležaní niekoľko hodín , to bolo výborné,takže doporučujem variť deň vopred ! Musí to odstáť a predpokladám,že po odstátí to bude dobré aj bez cesnaku.
Asi to zajtra vyskúšam !