Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso |
500 g srnčieho mäsa, 1 mrkva, 1 cibuľa, olej, 6 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, ½ citróna, soľ, 1 dl červeného vína, 1 lyžica ríbezľového lekváru, 1 lyžička solamylu
Na oleji opražíme cibuľu spolu s mäsom narezaným na kocky. Osolíme, pridáme korenie, podlejeme horúcou vodou a dusíme asi 30 minút. V prípade potreby podlievame horúcou vodou. Potom pridáme lekvár, citrón a dodusíme do mäkka. Vyberieme citrón a bobkový list a ragú zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom. Podávame ozdobené citrónom a so zemiakmi, príp. len chlebom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ak možem jednu radu, jedlá zo zveriny nikdy nezahusťujte solamilom, alebo múkou. Skúste niekedy strúhanku, prípadne do ragu akéhokoľvek pôvodu sa pridáva nastrúhaný zemiak (zemiak strúhajte na takom ako strúhate zemiaky na halušky), verte chuťovo bude neporovnateľné, pretože aj na zahusťovaní záleží pokiaľ sa nedá urobiť redukcia.