Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
120 g šošovice, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 chilli paprička očistená a bez semienok, 1 lyžička kari korenia, 1 bobkový list, 1 lyžica kečupu, 1 zemiak, pažitka
Nasekanú cibuľu opražíme s pretlačeným cesnakom na troche oleja. Pridáme šošovicu, kari korenie, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, zalejeme vodou tak, aby sme zakryli šošovicu a necháme dusiť. Keď je šošovica skoro úplne uvarená, pridáme nadrobno narezanú štipľavú papričku, kečup a nahrubo postrúhaný zemiak. Dolejeme vodu a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Ochutnáme a dochutíme soľou. Na tanieri posypeme pažitkou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame samostatne, alebo na večeru ako hlavný chod s pečivom. Polievka má mať hustejšiu konzistenciu.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|