Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Počet porcií (kusov): 2 |
240g zemiakov, 1 cibuľa, 30d prerastanej údenej slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 200g sterilizovaných alebo mrazených fazuľových strukov, 1 lyžica kečupu, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, majoránka
Slaninu narežeme na väčšie kocky, orestujeme krátko a pridáme cibuľu nasekanú nadrobno. Pridáme ošúpane a na väčšie kocky nakrájané zemiaky, restujeme 5 minút za občasného miešania. Zemiaky podlejeme trochou vody a dusíme 5 minút. Pridáme na plátky narezaný cesnak, kečup, soľ, mleté čierne korenie a znova necháme dusiť asi 5 minút. Nakoniec pridáme scedené alebo zvlášť vo vode uvarené fazuľky a dusíme kým sa neudusia zemiaky do mäkka a voda by sa mala zredukovať na minimum, takže jej množstvo sledujeme a ak máme dosť tekutiny, pri dusení už zemiaky nezakrývame, aby sa prebytočná šťava odparila. Šťavy má byť len toľko, aby sa zmes nebola suchá, nelepila sa na dno hrnca. Zemiaková zmes nesmie plávať ako v polievke. Na záver pridáme majoránku. Podávame buď samostatne, alebo s čerstvým pečivom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
lenka: Ďakujem, som rada, že chutilo
chcem sa podakovat za vynikajuci receptik! velmi mi to chutilo :)
idem na to, vyzerá to úžasne