![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Cestoviny |
![]() |
Čas prípravy: 15 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 2 |
100g dusená šunka
2 hrste mrazený hrášok
1 šalotka
1 vačší orech masla
250 ml smotana na varenie
2 PL biele suché víno
2 PL tvrdý syr parmezánovitého typu
čerstvo mleté korenie, soľ
nasekaná petržlenová vňať
Tagliatelle uvarené podľa návodu na obale
V rajnici roztopime maslo . Očistenú šalotku nakrájame na tenké kolieska a necháme ju speniť na masle.
Šunku pokrájame na tenké pásiky.
K šalotke vhodíme hrášok a necháme ho prehriať. Pridáme šunku.
Pokoreníme, zastrekneme vínom a prilejeme smotanu.
Necháme bublať na slabom plameni,kým nebude hrášok tak akurát.
Nemalo by to trvať dlho, záleží podľa kvality hrášku.
Ked je všetko hotové, vsypeme syr. V žiadnom prípade nedávajte tučné syry, potrebujeme omáčku jemnú a nie ťahavú. Parmezánovité syry sú tie správne. Dobrý je aj pecorino..
Zamiešame, prehrejeme a ochutnáme.
Až teraz pridáme soľ.
Tagliatelle zmiešame s omáčkou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tento s fotopostupom a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4121
![]() |
Autor: vybusna |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
+1