Viac ako  4 000  receptov

Halusky ako priloha

Halusky ako priloha
nahoru
Halusky ako priloha Halusky ako priloha
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 porcie

Suroviny:

500 g polohruba muka
1 vajce
150 ml mlieko + 250 ml voda
1 CL sol
orech masla

Postup

Vodu s mliekom vlejeme do velkej misy a vklepneme do nej vajce a pridame sol. Preslahame a primiesavame polohrubu muku.
Cesto, spracuvavame do hladka, pomocou varechy.
Ked som prehladavala recepty na bavorske specle, (http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2529), tak vsade pisalo, ze mame miesat cesto dovtedy kym sa nam nerobia pod povrchom bubliny. Vobec som netusila o com to pisu.
No a dnes som si na to spomenula, tak som davala pozor, ci je tam naznak nejakej bubliny....a ozaj!!!!!. Ako som miesala tou varechou, tak som ju dvihala a tahala cesto do hora a potom som ho zapracovala rychle do masy.....a vtedy akokeby to cesto vyfucalo. Tak neurobilo to bublinu ako z bublifuku, to zas nie...ale naznaky bublin tam boli. Neviem ci je to pri vypracovani cesta dolezite, ale mne teda cesto skutocne vyfucavalo sem tam bublinu.

Cesto je huzevnate a lepive.
Dame varit vacsie mnozsvo vody, osolime ju a cesto cez haluskar, pomocou opaku lyzice, pasirujeme do vriacej vody.
Po nahadzani halusky este povarime nejakych 5 minut a scedime ich.
Ja ich premyjem, na site, horucou vodou z vodovodu, dam do hrnca a hodim do nich orech masla. Prikryjem pokrievkou a necham to maslo roztopit. Premiesam a podavam.

Poznámka

Tento a moje dalsie recepty, najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3922

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Halusky ako priloha"

autor: vybusna
vložené: 24. 02. 2013 12:05:21  nahlásiť  reagovať
 

Smuzuzu: uboziatko , to ma mrzi....smajlik skusme teda takto...cajovou lyzickou si odober z kocky masla....

autor: Smuzuzu (neregistrovaný/á)
vložené: 24. 02. 2013 11:45:21  nahlásiť  reagovať
 

Recept výborný, ale mňa ako začínajúcu kuchárku zneistil pojem oriešok masla smajlik

autor: Nada (neregistrovaný/á)
vložené: 13. 01. 2013 13:07:24  nahlásiť  reagovať
 

skvele. Dakujem .

autor: vybusna
vložené: 04. 06. 2012 14:54:38  nahlásiť  reagovať
 

Ema 36: ked ti plavaju na povrchu...jednu si vyber lyzicou, ponor do studenej vody a ochutnaj....uvidis ci je to hotove ci nie...to je jedna radarndruha rada...cca 10 minut ked su vsetky hore....vo vseobecnosti sa pise, ze ked vyplavaju na povrch tak ich mozeme hned precedit, ale ja sa takto nejako istim.rnpokial si zaciatocnicka....tak este jedna rada....kazde vajicko je inak velke, kazda muka ma inu savost...preto cesto nemusi vzdy vyjst presne podla receptu...ked si cesto vymiesas, skus hodit len par halusiek...a uvidis ci sa ti cesto nerozvara, ak ano tak pridaj este trochu muky.

autor: Ema 36 (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 06. 2012 14:48:45  nahlásiť  reagovať
 

A kolko sa to varí prosím vás? Ďakujem

autor: zuzana (neregistrovaný/á)
vložené: 05. 11. 2011 12:26:31  nahlásiť  reagovať
 

vyborny recept.dakujem.

autor: eva hubova
vložené: 06. 04. 2010 13:52:52  nahlásiť  reagovať
 

Dělám trochu jinaksmajlikTvůj recept vyzkoušímsmajlik+3

autor: Ivana79
vložené: 06. 04. 2010 12:53:34  nahlásiť  reagovať
 

VýbornésmajlikKonečne som sa naučila robiť dobré halušky.Pridávam fotkusmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 19. 02. 2010 15:38:07  nahlásiť  reagovať
 

vdaka

autor: Osmma
vložené: 19. 02. 2010 15:35:57  nahlásiť  reagovať
 

Robím tiež takto,len dávam hrubú a polohrubú múku (250g+250g).K perkeltu je to smajliksmajliksmajlik,dávam bodíksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz