Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
2 ks kuracie prsia
100 g údený syr
1 nožička kvalitnej maďarskej klobásy - čabajka, gyulajka a pod. polohrubá múka na obalenie
olej na smaženie
Prsia omyjeme, osušíme papierovou kuchynskou utierkou, rozklepeme. Na každé položíme "špalíček" klobásy a syru, zvinieme, pomôžeme si prípadne aj špáratkom, obaľujeme v múke a ihneď vkladáme do vyššej vrstvy oleja, pozvoľna smažíme. Múku v miske máme vedľa panvice, múka na mäse nesmie navlhnúť, aby sa neodlupovala. Obyčajne nie je potrebné mäso soliť, stačí slanosť klobásy a syra. Na mäse sa vytvorí príjemná chrumkavá krustička.
Podávame ako sme zvyklí, napr. zemiaky, grilovaná alebo varená zelenina, zeleninový šalát a pod. V rodine sa vyskytla intolerancia na vajce, tak som prešla na tento spôsob smaženia.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Super