Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso | |
Čas prípravy: viac ako dve hodiny |
Očistený králik, 2 dl bieleho vína, soľ, 6 vetvičiek čerstvého rozmarínu, dve celé hlávky cesnaku, 2 bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, štipka práškového zázvoru, cl horčicových semienok, 4 lyžice olivového oleja, hladkú múku, 2 vetvičky čerstvého tymiánu, 3 vajcia, strúhanku, olej na vyprážanie.
Králika naporcujeme, posolime a dáme do hrnca s hrubým dnom, podlejeme vínom, zafŕkame olejom, pridáme koreniny, vetvičky rozmarinu. Celé hlávky cesnaku, nešúpeme a nerozoberáme, prerežeme ich naprieč tak, aby boli prerezané všetky strúčiky a pridáme k mäsu. Pomaly dusime a podlievame tak, aby mäso bolo vždy na čo najmenšom množstve tekutin, kým nie je mäso mäkké a neoddeľuje sa od kosti. Necháme vychladnúť a jednotlivé porcie obalime v múke...do múky zamiešajte lístočky tymiánu, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. Pomaly vypražime zo všetkých strán.
zdroj www.receptar.sk a nejaký diel z jamieho olivera
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
jana r..tak ty si to dnes ozaj z gruntu zobrala
Taky mi unikl