![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
mäsové guľky: 600g bravčového mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 3 lyžice masla, 1-2 vajíčka, strúhanka na zahustenie, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 - 1 lyžička chilli, 1 lyžica majoránky
2 cibule, 2 červené a 2 zelené papriky (môže byť farba podľa toho, aké papriky máme doma ), 200 ml zeleninového alebo mäsového vývaru, 100 ml bieleho vína, 1 lyžica medu, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky, 30 g nasekaných čerstvých byliniek ( oregano, petržlen, bazalka, pažitka...)
Cibuľu s cesnakom nasekáme na drobné kocky, na masle orestujeme, zmiešame s mletým mäsom, pridáme vajcia, ľahko zahustíme strúhankou, ochutíme soľou, korením, paprikou a majoránkou. Z hmoty tvoríme menšie guličky, ktoré na tuku vyprážame zo všetkých strán.
Guľky vyberieme a dáme bokom.
Na výpeku krátko orestujeme na prúžky narezané papriky a na kolieska narezané cibule. Zalejeme vývarom, vínom a pridáme med. Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu, worčestrovú omáčku a dusíme asi 8 minút.
K zelenine pridáme mäsové guľky, krátko premiešame a prehrejeme. Na záver vmiešame nasekané bylinky.
Podávame s cestovinami, zemiakmi, alebo pečivom.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.