Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
1 kura 1 kg jabĺk 1 veľká cibuľa 1 hlávka cesnaku - kto má rád, dá viac čierne korenie - česky pepř, citrónová šťava, soľ, príp. cukor, olej
Kura očistíme, rozporcujeme, osušíme. Osolíme a dáme do marinády z oleja, polovičky prelisovanej hlávky cesnaku, trochu citrónovej šťavy. V chladničke necháme odležať do druhého dňa. Jablká očistíme, pokrájame na malé kúsky, cibuľu na drobno, cesnak tak isto. Premiešame na pekáči, mierne posolíme, opatrne príde aj štipka cukru, poukladáme kúsky kurčaťa, zalejeme zvyškom marinády. Prikryjeme alobalom a dáme do rozpálenej trúby, v polovičke pečenie alobal odstránime. Pečieme cca hodinu.
Podávame u nás najčastejšie s ryžou, opekanými zemiakmi. Recept je opísaný z časopisu cca pred 20 rokmi, každoročne na jeseň ho vyťahujem. Jablká, cesnak, cibuľa, výpek z mäsa vytvoria úžasnú zmes, doporučujem jej vyrobiť väčšie množstvo. Niekedy pridávam aj curry korenie. Myslím, že každý v tomto prípade zaexperimentuje so svojim obľúbeným korením.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Lali, ja ovocie s mäsom vôbec nemám rada. Toto je výnimka, pretože cesnak a cibuľa s tým výpekom z mäsa z toho urobia niečo veľmi zvláštne.
Toto určite vyskúšam, hydinu mám rada. Muž má rád jablká, snáď ho takto naučím aj na jedlá s ovocím. Posielam bodík. Lalina