Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
300 g bravčového pliecka, 300 g pikantnej klobásy, 1 cibuľa, 600 g kyslej kapusty, 200 g ryže, mletá paprika, soľ, čierne korenie, olej, kyslá smotana
Na troške oleje opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme lyžicu papriky, na kocky nakrájané mäso, okoreníme, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Vodou podlejeme tak, aby nám zostalo viac šťavy. Ryžu podusíme asi na 50%. Do vymazaného pekáča vrstvíme: kyslá kapusta (asi 2 cm), polovica ryže, polovica mäsa so šťavou, kyslá kapusta, polovica klobásy nakrájanej na kolieska, druhá polovica ryže, druhá polovica mäsa so zvyšnou šťavou, kyslá kapusta, druhá polovica klobásy, kyslá kapusta. Kapustu príliš nevymačkáme a šťavu z mäsa vylejeme všetku. Prikryjeme a v rúre zapekáme asi 40 minút, kým ryža nezmäkne úplne (preto je tam potrebná šťava z mäsa). Potom zalejeme kyslou smotanou a dopečieme odkryté.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
treba tu ryzu zmiesat z maskom a nedavat tam kolbasu ako
tu http://recepty.pozri.sk/recept-kolozvarska-kapusta...
a navrch dat smotanu..........
...robím presne tak, len varenú ryžu zmiešam s uduseným mäskom...a do kyslej smotany pridám lyžičku sladkej papriky a tým kapustu zalejem...keby to išlo, pošlem aspoň desať bodíkov...(ale - tak ma napadlo - koložvársku už som dlho nerobila
presne tak to robim aj ja, tak to robila aj moja mama, aj jej mama... saris nie je len pivodavam bodik, hoci by som rada dala ovela viac