Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
Knedlíčky : 1 kg zemiakov, 4 vajcia, soľ, 450 g polohrubej múky
Na zaliatie : 400 ml sladkej smotany, 4 vajcia, mleté čierne korenie, soľ, štipka muškátového kvetu
200 g údenej slaniny 150 g tvrdého syra na posypanie, mangold
Zemiaky nastrúhame na strúhadle s najmenšími slzičkami ( nie na strúhadle na placky ) a s múkou, vajciami a soľou vypracujeme cesto. Vytvarujeme knedlíčky s priemerom asi 4 cm a vo vriacej osolenej vode ich varíme 10 minút. Scedíme.
Do vymasteného pekáča natrháme umytý mangoldu tak, aby pokryli celý pekáč a uložíme guľky tesne k sebe. Smotanu rozmiešame s vajíčkami, osolíme, okoreníme a polejeme guľky. Posypeme na malé kocôčky narezanou slaninou. Pečieme v rúre pri strednej teplote 30 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a ešte 10 minút zapečieme. Podávame s hlávkovým šalátom.
Vodu, v ktorej sa varili knedlíčky nevylejeme, ale pridáme do nej narezanú mrkvu, mangold alebo zeleninu podľa chuti, na kocky narezané zemiaky a uvaríme do mäkka. Dosolíme a pridáme prelisovaný cesnak. Namiesto mangoldu môžeme použiť špenát alebo hlávkový šalát.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.