Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
1 kg hlávkovej kapusty ( zelí ), soľ, 50 g rozpusteného masla, 100 g hrozienok ( rozinky ), 10 g mletej škorice, 180 g práškového cukru, 1 lístkové cesto
Umytú a očistenú kapustu postrúhame nadrobno ( na najmenšom slzičkovom strúhadle). Kapustu osolíme a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme do mäkka a necháme vychladnúť.Všetku tekutinu vydusíme. Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a postriekame ho rozpusteným maslom. Posypeme vychladnutou kapustou, hrozienkami, mletou škoricou a práškovým cukrom. Stočíme do závinu. Závin potrieme vyšľahaným vajíčkom a vložíme do horúcej rúry upiecť. Po 10 min stiahneme teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.
Kapustový závin môžeme robiť aj slaný, vtedy nedáme cukor, hrozienka a škoricu, ale pridáme potlčené čierne korenie.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.