Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 rajčina
smotana na varenie
syr na strúhanie
hladká múka na obaľovanie
pálivé chilli korenie
čierne mleté korenie
sol
stipka vegety
olej na smazenie
Baklažán nakrájame na kolieska a nasolíme. Necháme vypotiť, aby sme odstránili horkosť. Po 30 minútkach ho opláchneme a obalime v múke zmiešanej s chilli korením a čiernym korením, opražime rýchlo na troche oleja. Na pekáčik si nakrájame na kolieska cibuľu a kúsky cesnaku, pokvapkáme trošičkou oleja a ukladáme opražený baklažán a na ne rajčinu. Ešte som všetko trošičku posolila. Všetko zalejem smotanou zmiešanou so štipkou vegety, podlejeme troškou vody, nastrúhame syr. Pekáčik zakryjeme alobalom a pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.
Podávala som ho s toastami, ale určite by bol fajn aj so zemiakmi ako hlavný chod.
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
super Ivka
Ďakujem,vybusnaJa čo si pamätám,tiež mi nejak nešmakoval,ale teraz ako skúšam tieto recepty,hlavne od Mišky a Elizy,tak mi strašne chutí
ake pekne foto.....
no..skoda, ze ja baklazan nemam rada... vyzera to uzasne
Miška,neskutočne dobré jedloPridala som si tam plátky opraženého jablka a šunky,úplne k tomu stačil toast.Pridávam ti fotku aj postupToto je presne podľa mojej chuti,škoda že sa nedá dať viac bodov