Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
1 l mlieka, 1 Zlatý klas, 200 g kryštálového cukru, 200 g ryže, 1 vanilkový cukor, 350 g kompótu (marhuľového, čerešňového alebo akékoľvek mäkké ovocie, drobné ovocie môže byť čerstvé)
Z 1/2 l mlieka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaríme hustý puding. Vlejeme do formy na srnčí chrbát, kterú sme vypláchli studenou vodou. Na puding položíme vykôstkované čerešne a ostatné ovocie. Zo zvyšného mlieka, ryže, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu, ktorú horúcu navrstvíme na ovocie a jemne pritlačíme. Dáme do chladničky dokonale vychladnúť, najlepšie je pripraviť deň dopredu. Potom "srnčí chrbát" vyklopíme, ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou, alebo podávame len s ovocnou šťavou.
Keď nemáte Zlatý klas (v Čechách dostať Krémový prášek), použijte 2 vanilkové pudingy, 1 nestačí. Nebol by pevný.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.